Luftsolfångaren Fullblack

...lika självklar som en värmepump

Solkungens luftsolfångare är uppsatta i hela Sverige, Skandinavien och Europa. Nedan ett axplock av bilder och omdömen som kunder skickat in.

 

Benjamin Hussein
Benjamin HusseinTrollhättan
Läs mer
Jag har satt en på utsidan av huset i i trappan till övervåningen. Den har snurrat i några år nu och varmluften stiger fint till övervåningen. Inget att klaga på
Jag köpte redan en från Solkungen för kanske tio år sedan. Fläkten slutade fungera förra året, men jag fick en ersättningsfläkt som var enkel att byta. Annars har den fungerat "klockrent" i alla år. För några år sedan köpte jag två till av nya modellen (Full Black). Jag har ett stödelement i garaget, där jag satt upp den ena, och visst blir elräkningen betydligt mindre. Den som jag har till källaren gör också väldigt stor nytta. Mycket varmare och mycket torrare
Felix Johansson
Bokenäset
Jan Granberg
Jan GranbergKilleberg
Läs mer
Funkar bra. Garaget blir ju även avfuktat. Hade först missat att solcellen blev lite skuggad under dagen så fläkten (som styr inblåset till luftsolfångaren) inte gick på fulla varv, men det var ju bara att flytta den.
Jag bor i bostadsrätt och värmen ingår inte. Det är en gammal stenfastighet med högt till tak i rummen. Jag har ställt den (Indoor) framför fönstret i vardagsrummet, och ställer upp den när jag går till jobbet, och plockar ner den och ställer under fönstret när jag kommer hem. Väldigt praktisk att använda och ger märkbar värme till rummet på vintern, så elementen måste gå mycket mindre. Det är svårt att säga hur mycket av elräkningen som är för just det rummet, men helt klart har elräkningen ändå minskat. Och jag känner ju att rummet är varmare än innan. Det blir snart dags att ta fram den igen.
Peter Johansson
Göteborg
Gunnar Holm
Gunnar HolmBoden
Läs mer
Jag har satt upp panelen och det hela fungerar utmärkt. Strålande värme.😀
Vi har en klubbstuga med bastu och använder den ena som förvärmning till bastun och den andra för omklädningsrummet. Det blir ju massa svettiga och blöta kläder efter match och duschande, så avfuktningen är jättebra och värmen också. Även om det är minusgrader ute så är bastun redan ljummen av Solfläkten (Full Black) när vi slår på aggregatet, och det sparar ju pengar.(OBS! Vid förvärmning av bastu måste Full Black stängas av när bastuaggregatet sätts på, och sättas på först när aggregatet stängts av. Stående placering med fläkten närmast golvet, och ej nära aggregatet. //Solkungenenergi)
Pasi Pesiö
Jyväskylä
Martin Yttring
Martin YttringSmithska Udden
Läs mer
Den jag har på fritidshuset (Full Black) har varit fantastisk! Den andra jag nyss köpt, har jag ännu inte bestämt var jag skall använda, men troligen blir det huset. Jag vet att det kommer kapa elkostnaden bra, och redan betala sig på något år.
Hade en i garaget som jag köpt för många år sedan (äldre modell) som jag först packade upp i början av året. Blev närmast chockad av effekten, och ångrar att jag inte orkat packa upp den tidigare! Jag har en stor skogsfastighet och köpte båda stora och små (Full Black) som jag satt lite överallt på ekonomibyggnaderna och huset. Eftersom kostnaden är avdragsgill, sparar jag in investeringen väldigt snabbt. Monteringen var ju heller inga problem, bara att sätta upp.
Stefan Richter
Suonenjoki, Finland
Jarmo Liukkonen,
Jarmo Liukkonen, S.t Michel, Finland
Läs mer
Jag började men en för något år sedan till lillstugan. Ingen mer "sommarstugelukt" när vi kommer dit. Nu satte jag upp en till på en annan stuga och trots att den är större, räcker effekten ändå till (Full Black) (översatt)
Vi har en stuga som kallställs från oktober till april. Innan har det alltid varit fuktigt och luktat mormor(!), när vi kommit dit på våren. Förra hösten installerade vi en Full Black, och när vi kom ut i våras var det nio grader ute och 14 grader inne! Och alla sängkläderna var torra! Rekommenderar Solkungen varmt.
Fredrik Geysor
Borgå, Finland
Hans Lugnet
Hans LugnetÖvertorneå
Läs mer
Jag trodde kanske inte att den (Full Black) skulle fungera så bra i kyla. Bra med tillskott även vid minus 25 grader.
Har flera stycken Full Black sedan m̈ånga år, och är mer än nöjd! De ger ju bra med värme in i december, trots få soltimmar, och kommer igång igen bra mot slutet av januari med sina fem, sex soltimmar. Låga solvinkel och snöreflektionen från marken framför ger ju en fenomenal extraskjuts!
Staffan Lundström
Arvidsjaur
Johan Hagman
Johan HagmanDonsö
Läs mer
Har monterat en liten Full Black på båt-taket, och den verkligen både värmer och avfuktar. Mycket fräschare och varmare i båten nu än tidigare.
Har två Solfläktar från Solkungen som jag köpte sex år sedan, och köpte två Full Black till. Gilla enkelheten och att det inte krävs någon service eller underhåll. Ger bra med värme även vid stark kyla.
Olof Grafström
Granö
Evert Karlsson
Evert KarlssonNässjö
Läs mer
Den var lätt att sätta upp (Full Black) och värmer och avfuktar garaget mycket bra.
Review
Elieen Prytszynska
Elieen PrytszynskaMarbella
Läs mer
Vi har hängt vår (Full Black Indoor) innanför altanfönstret. Fungerar utmärkt! Väldigt mycket bättre inomhusklimat nu när vi kommer ner. Mindre fukt, fuktlukt och varmare.

Installationer Fullblack Indoor

Fullblack Indoor kräver ingen montering på husvägg. Uppvärmningen av din bostad kan inte bli enklare. Du kan t.ex ställa upp den i fönstret när du går till jobbet och plocka ner den när du kommer hem.

Bodil Carlzon
Bodil CarlzonKäringön
Läs mer
Perfekt med Indoor för oss, då vi har ett hus vi inte vill göra hål i väggen på. Skönt att veta att det kommer in värme varje dag när vi inte är där. Enkel och mycket bra lösning för extra värme och avfuktning.
I min lägenhet i Uppsala har jag ett bra fönster mot sydost, och använder min Indoor från tidig höst till vår. Trots att det inte är perfekt söderläge fungerar det bra ändå.
Lea Collado
Uppsala